INFO

Saarni on keravalainen pop-rockduo. Me, laulaja-lauluntekijät Maija ja Ville, sävellämme, sanoitamme ja tuotamme oman musiikkimme. Teemme myös musavideomme itse.

Keikkailemme duona tai rytmiryhmän kera. Livesettimme koostuu omasta tuotannostamme, mutta saattaapa mukaan livahtaa joku coverikin. Jos haluat buukata Saarnen keikalle, ota meihin rohkeasti yhteyttä!

Keikka- ja yhteistyötiedustelut, fanipostit ja musiikin tai videon tuotantopalvelukyselyt:
SAARNIBAND@GMAIL.COM

 


Maija Nikunen


Alku:
1985, Lappeenranta

Soittimet: laulu, koskettimet

Innoittajat: R. J. Dio, Heart, Jethro Tull, R. Blackmore, Queen, Manowar, Iron Maiden, Judas Priest, R. Khan, Chisu, A. Sirkesalo, J. Försti, T. Sammet, T. Kakko


 


Ville Nikunen


Alku:
1986, Kouvola

Soittimet: laulu, kitara

Innoittajat: B. Dickinson/S. Harris, R. Blackmore,
G. Hughes, K. Livgren/S. Walsh, I. Anderson, R. J. Dio, F. Mercury


Historia

"Musiikki on aina asunut meissä. Se piti vain saada ulos."

2010. Maijahan on soittanut pianoa ja laulanut pienen ikänsä. Ville taas heräsi musisoimaan hieman myöhemmällä iällä. Olemme molemmat olleet aina taipuvaisia liputtamaan hieman raskaamman musiikin ja vahvan tulkinnan puolesta.

Haave yhteisestä bändistä ja omista biiseistä alkoi konkretisoitua, kun tutustuimme puolivahingossa musiikinteko-ohjelmien mahdollisuuksiin. Siitä alkoi vimmamme luoda uutta musiikkia ja tallentaa sitä. Sisäiselle rokkistaralle ei enää riittänytkään pelkkä karaoke.

2011. Saarnen siemen iti lopulta marraskuussa 2011 ja bändi perustettiin. Hankimme pian soittimia ja studiovälineistöä, joilla purkitimme ensimmäiset räpellyksemme. Aika hirveältähän ne kuulostivat. Vuoden mittaan tietämys kuitenkin kasvoi – monen kantapään kautta. Oivallus johti toiseen, mikä ruokki intoa. Pöytälaatikkokin alkoi täyttyä.

2012. Opintomatkamme musiikin maailmaan jatkui. Erityisesti Maija alkoi päästä jyvälle musiikin tuotantopuolen saloista ja sai äänitykset kuulostamaan jo ihan kelvollisilta. Maijan periksiantamattomuutta on muutenkin paljolti kiittäminen siitä, mitä myöhemmin tapahtui…

2013. Pikku hiljaa ajatus musiikin julkaisemisesta alkoi kristalli(kallo)soitua. Olisiko se mahdollista? Tarkasteltuamme aikaan saatua materiaalia tajusimme, että koossa oli reilusti yli albumillinen neitseellistä musiikkia. Ei siis muuta kuin ääntä kohti!

Kesästä alkaen keskityimme valittujen biisien valmiiksi saattamiseen. Oikeastaan teokset valikoituivat itsestään niiden valmiusasteen perusteella. Kaikkein raakileimmat saisivat vielä odottaa.

Kesän lopulla jännitti. Julkaisimme nimittäin pari singleä – Jäljet sekä Kristallikallon ja Kaikkivoipan – sähköisesti ja kuvasimme niille musiikkivideot. Syksy huipentui lokakuun 25. päivänä, jolloin ilmestyi esikoisalbumimme Vallinharja. Me teimme sen – ihan itse!

2014. Saimme mukaan Vesan ja Päivin, mikä mahdollisti keikkailun kokonaista bändiä muistuttavan jengin voimin. Vuosi muuttui kuitenkin tapaturmaiseksi, minkä vuoksi keikkailu kesteytyi. Toipumisen jälkeen alkoi pian uusi musiikin tuottaminen. Ensimmäisen hieman raskaamman levyn jälkeen teki mieli kokeilla vähän erilaisia tuulia. Saarni päätti, ettei sen tarvitse jämähtää yhteen tai edes kahteen tyylilajiin.

2015. Vuoden mittaisen luomistyön aikana syntyi toista levyllistä julkaisua odottavaa materiaalia. Tuosta nipusta huolimatta ensin päätettiin julkaista täysin muusta matskusta poikkeava spesiaalisinkku Odotus, joka oli tervehdyt Saarnen pikku taimelle – ja slaagi jokaiselle metallinystävälle!